Ons doel is leuke, maatschappelijk & ecologisch verantwoorde tuinkunst en tuindecoratie te produceren en deze voor een schappelijke prijs aan te bieden. Wil je weten hoe dit allemaal tot stand is gekomen?

CO2 NEUTRAAL

Omdat wij ecologisch verantwoord willen ondernemen kiezen wij ervoor om zo min mogelijk C02 uitstotende stappen te zetten, echter is het helaas niet mogelijk om geen enkele gram C02 uit te stoten. Om die reden compenseren wij onze C02 uitstoot via Fair Climate Fund, zodat jij als klant geen enkele ecologische voetafdruk nalaat wanneer je iets bij ons koopt. 

VERANTWOORD

Naast beelden die wij inkopen in nederland verkopen wij grotendeels beelden die wij zelf laten maken in onze eigen werkplaats in India.

Omdat er in India veel misstanden op werkgebied zijn willen we wel zeker weten dat dit Fair gebeurd, en daarom hebben we onze eigen werkplaats waarbij onze eigen regels gelden. 

MINDER CO2 UITSTOOT

Zoals je misschien al  hebt gezien in onze webshop: wij maken veel geUpcycelde beelden. Het voordeel van Upcycelen is dat er bij het produceren niet alleen geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt, maar ook dat er geen groot Co2 uitstotend proces bij te pas komt, zoals omsmelten of hervormen. Echter, als wij onze mooie beelden Co2 neutraal gemaakt hebben, moeten ze nog verscheept worden d.m.v. een zeecontainer naar Nederland. Eenmaal aangekomen moeten we ze vervoeren en af en toe een vliegreisje naar India is ook niet overbodig. En natuurlijk kopen wij ook in bij leveranciers in Nederland.

CO2 UITSTOOT COMPENSATIE

We hebben besloten om onze Co2 uitstoot te compenseren in samenwerking met Fair Climate Fund. Zij investeren met onze donaties in verschillende projecten, wij hebben gekozen voor het project “India, Betere cookstoves voor vrouwen”.


Met dit project zorgen zij ervoor dat gezinnen in de Indiase regio Raichur hun milieu vervuilende manier van koken vervangen voor een modernere en veel minder vervuilende manier van koken, op die manier word de Co2 die door Tuin-Kunst.nl word uitgestoten gecompenseerd.

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Naast de Co2 Compensatie heeft dit ook maatschappelijk positieve gevolgen voor de vrouwen in het gebied, op deze manier besteden zij veel minder tijd aan het verzamelen van hout en koken ze sneller.

Mocht je dus een beeld of een aankoop willen doen bij ons, dan laat je geen enkele ecologische voetafdruk achter!

Meer weten over dit project? Check hier onze bijdrage.

INDIA!

Na een lange zoektocht hebben we dé plek gevonden om onze mooie beelden in eigen productie te laten maken, India!

Een eis van ons was dat we iets konden betekenen voor het land waarin we produceren, en dat alles écht ecologisch en écht maatschappelijk verantwoord uitgevoerd werd.

Zo hebben we samengewerkt met diverse Afrikaanse en Indonesische leveranciers. Echter, hebben we besloten om een werkplaats in te richten in India, vanwege onze klik met de lokale bevolking. Samen hebben we een werkplaats ingericht die voldoet aan onze wensen.

EIGEN WERKPLAATS

Tegenwoordig werken we op onze eigen werkplaats in het verre, drukke en vooral mooie India. Hier hebben we contact gelegd met onze vriend Vishal.  Vishal is van origine een ontwerper & kunstenaar en wilde, omdat dit in India slecht betaalde beroepen zijn, ooit een eigen werkplaats beginnen.

Wij hebben hem ons vertrouwen gegeven en hebben samen met hem een werkplaats (fabriekje) opgezet.

Samen hebben we gezocht naar vakmannen die weten hoe het werkt en hebben er enkele van in dienst genomen. Ook zij zijn erbij gebaat. De rondingen, mooie afwerkingen van de laspuntjes, de perfecte glans of matheid, zij beheersen het en zo maken we in teamverband onze mooie beelden waar we super trots op zijn!

KINDERARBEID-VRIJ

Hierbij hebben we bepaalde regels afgesproken zoals geen kinderarbeid, veilige werk omstandigheden en eerlijke lonen.

Ook controleren wij op het moment dat we er zijn. Zo komen we onaangekondigd aan en hebben we rechtstreeks contact met het personeel, iets wat we zeker op prijs stelden is dat we voor Indiase begrippen een zeer nette werkplaats aantroffen, er hangen ventilatoren (voor het uitputtend hete weer) en er hangt een relaxte sfeer zonder hoge werkdruk.

Geen kinderarbeid, geen slechte werkomstandigheden, geen hoge werkdruk, eerlijke lonen, gewoon zoals het hoort, en zoals wij dat hier ook kunnen! Dat is waar wij voor staan!

Snel in huis

Nadat we jouw bestelling hebben ontvangen, zorgen we voor een snelle en correcte verzending. We streven ernaar om jouw product binnen 2 werkdagen te verzenden.

Veilig afrekenen

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we diverse betaalmogelijkheden aan. Je kunt afrekenen door middel van iDeal, Credit Card of Paypal.

Klantenservice

Heb je vragen over onze producten of advies nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!