Ons doel is leuke, maatschappelijk & ecologisch verantwoorde tuinkunst en tuindecoratie te produceren en deze voor een schappelijke prijs aan te bieden. Wil je weten hoe dit allemaal tot stand is gekomen?

CO2 NEUTRAAL

Omdat wij ecologisch verantwoord willen ondernemen kiezen wij ervoor om zo min mogelijk C02 uitstotende stappen te zetten, echter is het helaas niet mogelijk om geen enkele gram C02 uit te stoten. Om die reden compenseren wij onze C02 uitstoot via Fair Climate Fund, zodat jij als klant geen enkele ecologische voetafdruk nalaat wanneer je iets bij ons koopt. 

GERECYCLEDE PRODUCTEN UIT INDIA

Naast beelden die wij inkopen in Nederland verkopen wij beelden die wij zelf laten maken in India. Milieubewustzijn staat centraal in onze benadering van inkoop. Door gerecyclede beelden in te kopen, verminderen we aanzienlijk de vraag naar nieuwe grondstoffen. We richten ons op het verkrijgen van beelden die zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen zoals metaal, hout, verfblikken, reclameborden en baksteenmallen. Door deze materialen een nieuw leven te geven, dragen we bij aan het verminderen van afval en het behoud van kostbare natuurlijke hulpbronnen.

MINDER CO2 UITSTOOT

Zoals je misschien al  hebt gezien in onze webshop: wij maken veel geUpcycelde beelden. Het voordeel van Upcycelen is dat er bij het produceren niet alleen geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt, maar ook dat er geen groot Co2 uitstotend proces bij te pas komt, zoals omsmelten of hervormen. Echter, als wij onze mooie beelden Co2 neutraal gemaakt hebben, moeten ze nog verscheept worden d.m.v. een zeecontainer naar Nederland. Eenmaal aangekomen moeten we ze vervoeren en af en toe een vliegreisje naar India is ook niet overbodig. En natuurlijk kopen wij ook in bij leveranciers in Nederland.

CO2 UITSTOOT COMPENSATIE

We hebben besloten om onze Co2 uitstoot te compenseren in samenwerking met Fair Climate Fund. Zij investeren met onze donaties in verschillende projecten, wij hebben gekozen voor het project “India, Betere cookstoves voor vrouwen”.


Met dit project zorgen zij ervoor dat gezinnen in de Indiase regio Raichur hun milieu vervuilende manier van koken vervangen voor een modernere en veel minder vervuilende manier van koken, op die manier word de Co2 die door Tuin-Kunst.nl word uitgestoten gecompenseerd.

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Naast de Co2 Compensatie heeft dit ook maatschappelijk positieve gevolgen voor de vrouwen in het gebied, op deze manier besteden zij veel minder tijd aan het verzamelen van hout en koken ze sneller.

Mocht je dus een beeld of een aankoop willen doen bij ons, dan laat je geen enkele ecologische voetafdruk achter!

Meer weten over dit project? Check hier onze bijdrage.

Snel in huis

Nadat we jouw bestelling hebben ontvangen, zorgen we voor een snelle en correcte verzending. We streven ernaar om jouw product binnen 2 werkdagen te verzenden.

Veilig afrekenen

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we diverse betaalmogelijkheden aan. Je kunt afrekenen door middel van iDeal, Credit Card of Paypal.

Klantenservice

Heb je vragen over onze producten of advies nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!