Hoe kan ik de producten onderhouden is een vaak gestelde vraag. Daarom hebben wij de antwoorden hier gemakkelijk voor u uitgelegd.

Onderhoud

Metalen producten (Geen gecorrodeerd ijzer)
Bij metalen producten is het belangrijk om roest te voorkomen, dit kun je heel simpel voorkomen door ze in te spuiten met blanke lak, siliconen spray of WD40, doe dit 2 keer per jaar, eens in het voorjaar en eens in het najaar. Alternatieven als Hammerite of verflak zijn zeker ook mogelijk, maar wel moeilijker aan te brengen.

Soms krijgen we te horen dat roest mooi is en dat het daarom dus niet uitmaakt. Wijzelf vinden het ook mooi als hij gaat roesten, alleen heeft dit ook nadelen.
Wanneer een laspuntje bijvoorbeeld gaat roesten kan er een deeltje loslaten, vandaar het advies hem toch te behandelen.


Gecorrodeerd ijzer
Wanneer u heeft gekozen voor een product van gecorrodeerd ijzer kunt u uit twee opties kiezen.

1. Wilt u de kleur die hij heeft wanneer u hem koopt behouden? Dan adviseren wij hem eens per 5 jaar in te lakken met Owatrol.
2. Wilt u de kleuren zijn gang laten gaan en hem lekker door laten roesten? Doe er dan niets aan.


Teakhout (geldt niet voor de antieke deuren)
Teakhout is een van de weinige houtsoorten die altijd buiten kan, weer of geen weer, tropische temperaturen of vrieskou, teak rot niet en vriest niet kapot.

Echter, er is een nadeel aan teakhout blootstellen aan onze weersomstandigheden. In teakhout zit van naturen een aflatende olie, ook wel teakolie genoemd.
Wanneer het regent, regent dit laagje er langzaam vanaf, waardoor de mooie goudgele kleur grijs word.
Wat u hiertegen kunt doen is het beeld eens per jaar in de teakolie te zetten met een kwast, of datzelfde eens per twee jaar met beits.


Regenmeters

Laat de regenmeter niet buiten wanneer het vriest, tenzij u er een laagje zout indoet.

Snel in huis

Nadat we jouw bestelling hebben ontvangen, zorgen we voor een snelle en correcte verzending. We streven ernaar om jouw product binnen 2 werkdagen te verzenden.

Veilig afrekenen

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we diverse betaalmogelijkheden aan. Je kunt afrekenen door middel van iDeal, Credit Card of Paypal.

Klantenservice

Heb je vragen over onze producten of advies nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!