Onderhoud tips

 

Onderhoudtips voor langdurig plezier


Onderhoudstips?

Omdat bijna al onze producten gemaakt zijn van metaal, kunnen we maar beter eerlijk zijn: wanneer u deze producten buiten zet en niet behandelt, gaan ze roesten. Wel zijn er een aantal onderhoudsmogelijkheden om dit te voorkomen.

Wij adviseren de producten tweemaal per jaar, in het voorjaar en in het najaar, in te spuiten met WD40. Dit voorkomt roest door regen en vervaging van de kleuren door de zon. Vaak krijgen we de reactie dat roest mooi is en dat vinden wij bij Tuin-Kunst.nl ook. Let er echter wel op dat hier ook nadelen aan zijn verbonden: Wanneer een product gaat roesten, roesten de laspuntjes ook. Hierdoor is het mogelijk dat er onderdelen er vanaf kunnen vallen. Alternatieven als siliconenspray, blanke lak, vernis etc. zijn ook mogelijk, zolang u dit maar blijft herhalen. Verder adviseren wij om alle balancerende producten binnen te zetten bij hevige storm.

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie over een product? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.