Bij Tuin-kunst.nl doen we dagelijks ons best om de meest leuke en daarnaast maatschappelijk & ecologisch verantwoorde tuinkunst en tuindecoratie te produceren voor een schappelijke prijs. In ons assortiment hebben we onder andere Ja-Knikkers, Windmolens, Recycle kunst en meer!

OVER TUIN-KUNST.NL

Aangenaam, Tommy Jeuken!
In  2015 ben ik begonnen met het verkopen van Tuinkunst op markten nadat ik het marktkraampje over mocht nemen van mijn moeder. het beviel me, ik vond het een leuke bezigheid en ben niet veel later ook een webshop begonnen, en sta tegenwoordig voornamelijk op beurzen. Mijn passie ging vooral uit naar het zoeken van de mooiste beelden en deze dan weer aan te bieden. Zodoende heb ik de zoektocht voortgezet en heb ik in Azië naar nieuwe leveranciers gezocht, of (vanuit mijn laptop) in Afrika.

ZOEKTOCHT

Gaandeweg heb ik veel geleerd over de landen waarin ik zocht en ben ik er achter gekomen dat ik in India én het product naar mijn wensen kan krijgen én iets kan betekenen voor de lokale bevolking daar.

Nu heb ik er samen met mijn collega Vishal een werkplaats waarin een groot deel van ons assortiment  bedacht en geproduceerd word.

We maken er voornamelijk kunst van GeUpcyclede materialen.

ONTWERP

Een van de leukste dingen aan mijn vak is het persoonlijke klantcontact dat ik heb met de klanten op beurzen markten, of gewoon online.

Hierdoor heb ik gemerkt dat onze klanten een Tuinsieraad kopen met een reden, een idee, vaak als statement in hun tuin. Niet zomaar een leuk beeldje om mee te decoreren, maar een geUpcycled beeld met een verhaal die dient als blikvanger, of natuurlijk gewoon omdat ze zichzelf of een ander graag een cadeau doen. Daarom dacht ik laat ik eens wat meer vertellen over de herkomst en ontwerp van onze mooie beelden.

Bij onze ontwerpen staat 1 ding hoog in het vaandel: UpCyclen!

UPCYCELEN

UpCyclen is de meest groene vorm van recyclen, waarbij het oude product een betere waarde krijgt. Recyclen is eigelijk een verzamelwoord voor Upcyclen en Downcyclen.

Bij downcyclen word een product bijvoorbeeld eerst omgesmolten en daarna hervormd tot nieuw product, bij dit smelt proces gaat er altijd een beetje verloren, er verdampt wat en er blijft uiteindelijk net wat minder over, daarnaast stoot je door het vervuilende proces altijd weer wat co2 uit. Bij UpCyclen is dit niet het geval, hierbij heb je een oud product wat een andere functie krijgt, zonder dat er een vervuilend proces aan te pas gaat en zonder dat het omgesmolten word tot een nieuw product.

 

AFVAL BESTAAT NIET!

Doordat de vorm en het karakter en het originele oude product worden behouden, zorgt dit voor een goede bijdrage aan ons milieu. 

Vishal (onze ontwerper) tekent alles uit en zorgt ervoor dat het een kwalitatief goed en mooi product wordt.

Vishal is kunstenaar en ontwerper van beroep en kent de fijne kneepjes van het vak. 

Snel in huis

Nadat we jouw bestelling hebben ontvangen, zorgen we voor een snelle en correcte verzending. We streven ernaar om jouw product binnen 2 werkdagen te verzenden.

Veilig afrekenen

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we diverse betaalmogelijkheden aan. Je kunt afrekenen door middel van iDeal, Credit Card of Paypal.

Klantenservice

Heb je vragen over onze producten of advies nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!